säilö ja kokkaa

Säilö & kokkaa

Herkullisia makuja ympäri vuoden
Ilkka Isotalo & Santeri Vuosara
Docendo

säilö ja kokkaa

Neljä vuodenaikaa ovat suomalaisille rikkaus, mutta kokille ne ovat haaste. Miten saada kesän herkät, vivahteikkaat ja muhkeat maut lautaselle ympäri vuoden?

Tämä kahden mestarikokin kirja venyttää sesonkiherkkujen satokautta koko kalenterivuoden mittaiseksi ja nostaa maut uudelle tasolle. Perinteiset ja modernit säilöntäohjeet sekä innostavat reseptit, jotka opastavat omista säilykkeistä kokkaamiseen ympäri vuoden, tekevät tästä kirjasta kotikokin aarreaitan.

Kirja perehdyttää mm. kuivaamiseen, suolaamiseen, kellarointiin, etikkaan säilömiseen, rasvaan säilömiseen, hapattamiseen, hilloamiseen, mehustamiseen sekä alkoholiin säilömiseen. Lisäksi esitellään erikoisempia menetelmiä, kuten veteen ja maahan säilöminen.

Lue lisää kustantajan sivuilta.