muovien kierrätys

Muovien kierrätys ja hyötykäyttö Suomessa

Pasi Järvinen & Elina Saarinen
Docendo

muovien kierrätys

Muovien kierrätys ja hyötykäyttö Suomessa kertoo, kuinka muovijäte kierrätetään ja hyödynnetään Suomessa. Kirja käsittelee EU-sääntelyn vaikutuksia, kuvaa miten muoveja uusioidaan ja hyödynnetään energiana sekä esittelee Suomessa valmistettavia uusiomuoveja ja -tuotteita.

Muovien lajittelu sekä kotitalouksissa että yrityksissä on tulevaisuutta. Teoksessa on tarkat ohjeet, kuinka kuluttaja- ja yrityspakkauksia tulisi kierrättää ja lajitella. Kirjan taulukko Tuote ja sen muovi kertoo, mistä muovista 500 muovituotetta on valmistettu. Kirja esittelee myös yleisimmin käytetyt muovit ominaisuuksineen.

Pääkirjoittaja Pasi Järvinen on julkaissut useita tietokirjoja muovialalta. Hän on 30 vuotta toiminut muoviraaka-aineiden parissa ja hän aloitti vuonna 2015 ympäristöalan erikoisammattitutkinto-opinnot. Kirjaa on kirjoittanut ja toimittanut myös kiertotalouden erikoislehti Uusiouutisten päätoimittaja Elina Saarinen. Teoksen toteutuksessa on lisäksi mukana suomalaisia asiantuntijoita muoviteollisuudesta, jätehuollosta ja energiasektorilta.

Muovien kierrätys ja hyötykäyttö Suomessa on tarkoitettu ympäristötietoisille kuluttajille ja muovipakkauksia käyttävälle kaupalle sekä teollisuudelle. Kirja soveltuu myös ympäristöalan oppikirjaksi.

Lue lisää kustantajan sivuilta.