Suomen kalalajien tunnistusopas

Suomen kalalajien tunnistusopas

Yrjölä Sakke, Lehtonen Hannu & Nyberg Kari
Nemo

Kuore, kilohaili, kivinilkka, törö! Erotatko seipin särjestä? Onko lahnasi ennätyskokoa? Ihmetteletkö mökkiverkosta nousevaa sätkijää? Mikä on tiikeritaimen?

Suomen kalalajien tunnistusopas kuuluu jokaisen retkeilijän, kalastajan, mökkiläisen, ruoanlaittajan ja luonnon ystävän reppuun. Kirjan avulla tunnistat vesistöjemme 71 vakituista kalalajia ja satunnaiset vierailijat. Jokaisesta kalasta esitellään tuntomerkit, levinneisyys ja elinympäristöt. Lajintunnistuksessa auttavat Sakke Yrjölän piirtämät yksityiskohtaiset kalakuvat. Kirjassa vertaillaan erikseen kalalajeja, jotka kokenutkin kalastaja saattaa sekoittaa keskenään.

Tiesitkö, että kaikki Suomen kalalajit ovat syötäviä ja moni vähemmän käytetty kala on suorastaan herkullinen? Hyvät ruokakalat jäävät keittiössä hyödyntämättä, koska mökkiverkosta löydetty vimpa, pasuri tai toutain jää tunnistamatta tai sen perkaaminen ei ole tuttua.

Kirjassa on hyvät ohjeet kalan käsittelylle. Se opastaa kuva kuvalta, kuinka kalasta syntyy siisti filee, ja neuvoo, kuinka perkeistä keitetään herkullinen liemi.

Lue lisää kustantajan sivuilta.