metsiemme_ruokasienet

Metsiemme ruokasienet

Pertti Salo & Ulla Salo
Docendo

metsiemme_ruokasienet

Uudessa kotimaisessa maasto-oppaassa sienestäjälle esitellään reilusti yli 250 sienilajia. Mukana ovat tutuimmat ruokasienet, myrkylliset sienet ja värisieniä. Kirja lisää sienituntemusta ottamalla mukaan mielenkiintoisia ja helposti tunnistettavia lajeja, joista jotkut ovat harvinaisiakin.

Hyvä sieniopas on erittäin tärkeä aloittelijalle. Kasvupaikka ja lajin ekologian ymmärtäminen on olennaista, jotta osaa etsiä sieniä oikeilta paikoilta. Sienestämisen alkuun pääsee muutamilla lajeilla. Vaikka tekijät tuntevat sieniä hyvin, heidän oma sienikorinsa täyttyy herkkutateista, herkkutateista ja herkkutateista ja vasta sen jälkeen keräävät muutakin. Suosikkeja ovat myös isohapero, palterohapero, sillihapero, keltavahvero, suppilovahvero, mustatorvisieni, männynrousku, ukonsieni, vaaleaorakas, haaparousku, karvarousku sekä punikkitatit.

Kirjassa on noudatettu pitkälle perinteistä syötävyysluokittelua. Epäilyttävien sienten kohdalla sieni on merkitty mieluummin haitalliseksi kuin syötäväksi, koska ruokasieniä on yllin kyllin. Tekijät kannustavat kuitenkin jokaista sienestäjää tekemään omat valintansa ja maistelemaan syötäviä sienilajeja, mikä maistuisi omassa suussa parhaalle.

Kirjassa annetaan myös käyttösuosituksia ja kerrotaan mitä värejä sienistä saa villalankoja sienillä värjättäessä.

Lue lisää kustantajan sivuilta.