keittiö retkellä

Keittiö retkellä

Sami & Kasper Garam
Metsäkustannus

Kirjoittajat myöntävät, ettei perinteisissä makkaraeväissäkään ole mitään vikaa, mutta esittävät kirjassaan toinen toistaan houkuttelevampia vaihtoehtoja. Vaikka joissain ohjeissa mennään jo gourmetin puolelle, jokainen ruokalaji voidaan valmistaa nuotiolla tai retkikeittimellä. Isän ja pojan retkiä Suomessa ja osin Euroopassakin lukee vesi kielellä.
Kirja on jaoteltu erityyppisiin kohteisiin suuntautuviin retkiin ja niihin sopiviin ruokakuvauksiin resepteineen: mukana on mm. lumikenkävaellus Kiilopään huipulle, festaripiknik kaupungin sydämessä, veneretki itäisellä Suomenlahdella. Jokaisen reissun yhteyteen on valittu retken luonteeseen sopivat ateriat, usein myös paikallisia raaka-aineita hyödyntäen, ja ohjeissa on otettu aina huomioon retkikohteen ruoanvalmistusolosuhteet. Myös ennen lähtöä olennaiset aterioiden ennakkovalmistelut ja ruoka-aineiden säilyvyys retken kuluessa kuvaillaan ja ohjeistetaan.

Rennolla retkeilyotteella kirjoitettua kirjaa on ilo lukea, ja letkeää tekstiä ryydittää Kasper Garamin taidolla tekemä kuvitus.

Lue lisää kustantajan sivuilta.