Aarresaaret

Aarresaaret – Miehet jotka ryöstivät maailman (p.)

Nicholas Shaxson
Into

Likainen raha, veroparatiisit ja offshore-järjestelmä – rumin ja salatuin luku globaalin talousjärjestelmän historiassa. Tämä kirja paljastaa sen, mistä taloustieteen oppikirjat eivät kerro.

– Varakkaiden yksityishenkilöiden varoja on piilotettu offshore-talletuksiin yli 10 biljoonan – kymmenentuhannen miljardin – dollarin arvosta.
– Veroparatiisit ovat tärkein yksittäinen syy sille, miksi köyhät ihmiset ja maat pysyvät köyhinä ja demokratiat heikkenevät.
– Iso-Britannia ja Yhdysvallat ovat maailman kaksi tärkeintä veroparatiisia.

Veroparatiisit ovat nyt globaalin talouden ytimessä. Yli puolet maailmankaupasta ja suurin osa rahoituslaitosten rahaliikenteestä kulkee veroparatiisien kautta. Jokaista kehitysmaiden saamaa tukidollaria kohti kymmenen dollaria virtaa laittomasti ulos, enimmäkseen veroparatiiseihin. Suuryritykset pitävät yhä suuremman osan varallisuudestaan veroparatiiseissa, ja pankit ovat niiden ylivoimaisesti suurimpia hyväksikäyttäjiä.

Veroparatiisit ovat 1970-luvulta alkaen olleet keskeisesti mukana lähes kaikissa suurissa talousskandaaleissa ja jokaisessa finanssikriisissä, mukaan lukien viimeisimmässä maailmanlaajuisessa talouskriisissä.

Aarresaaret piirtää älykkään ja tiiviin kuvan monimutkaisesta maailmanlaajuisesta finanssialasta helposti luettavassa muodossa.

Aarresaaret oli Britannian Amazon-verkkokirjakaupan myydyin taloustietokirja tammikuussa 2011.

Lue lisää kustantajan sivuilta.