karita mattila

Huhtikuun tietokirjoissa elämäkertoja

Huhtikuussa ilmestyi suomalaisilta kustantajilta kiinnostavia elämäkertoja. Kolmesta suomalaisesta taiteilijasta, Heikki Kinnusesta, Karita Mattilasta ja Eero Aarniosta ilmestyi kirja. Lisäksi ilmestyi Conchita Wurstista ja Vladimir Putinin sisäpiiristä kirjat.

70-vuotispäivänsä kunniaksi ilmestyvässä elämäkerrassa Heikki Kinnunen – Tarinankertojan elämät Heikki Kinnunen avautuu elämästään: nuoren pojan tiestä Teatterikouluun ja sieltä Suomen arvostetuimmille näyttämöille. Minä, Conchita kertoo itävaltalaisesta maalaispojasta, joka vaikeuksista huolimatta tiesi tulevansa tähdeksi. Karita Mattila – Korkealta ja kovaa kertoo diivasta, joka on täyttänyt maailman arvostetuimmat oopperatalot ja hurmannut kuulijansa paitsi loistavan äänensä myös eläytymiskykynsä ansiosta. Eero Aarnio – Värin ja ilon muotoilija valottaa tuoreella otteella ja muotoilun ammattilaisten silmin Aarnion tuotantoa ja henkilökuvaa sekä kiinnostavia muotoilun ja ajan ilmiöitä 1960-luvulta nykypäivään.

Naisen 9 työelämää

Naisen 9 työelämää avaa työelämän myllerrystä ja sitä, miten yksilö voi muutoksen keskellä toimia. Kirjassa joukko työelämää monelta kantilta kokeneita naisia kertoo oman työuransa tarinan.

Putinin sisäpiiri ja Syyria

Putinin sisäpiiri on huikea kuvaus Vladimir Putinin lähipiiristä ja hänen 15-vuotisesta valtakaudestaan ja kuinka Venäjän uudistajasta tuli arvaamaton johtaja, jonka liikkeitä koko maailma pelkää. Kertomus kuoliaaksi kidutetuista kertoo, kuinka tuhansia ihmisiä on kidutettu kuoliaaksi nykypäivän Syyriassa. Se sisältää myös raskauttavia asiakirjoja, jotka kertovat Syyrian johdon vakavista rikoksista ihmisyyttä vastaan.