Helmikuun tietokirjoissa käsitellään rahan ja ääriliikkeiden valtaa sekä luonnonvarojen tuhoutumista

Helmikuussa 2016 ilmestyneissä suomalaisten kustantamojen julkaisemissa tietokirjoissa on poikkeuksellisen paljon ajankohtaisia rahaa ja taloutta sivuavia aiheita. Talous ja moraaliteoksessa käsitellään inhimillisen yrityselämän mahdollisuutta, talousrikollisuuden merkitystä ja köyhien asemaa. Rajattomasti rahaa niukkuudessa huomauttaa, että rahat eivät lopu vaan luonnonvarat: materiaaliset edellytykset muuttuvat ilmastonmuutoksen ja helppojen öljylähteiden ehtymisen myötä.  Rahan ruhtinaat käsittelee pankkiirien salattua maailmaa. EKP ilmoitti tänään kertoo, mitä on Euroopan keskuspankin rahapolitiikka. EKP:n toimintaan suhtautuu taas kriittisesti Mistä Suomi vaikenee. Biteistä bisnestä ja Bulkistä brändiksi kertovat, miten tehdä liiketoimintaa digitaalisessa maailmassa.

Suomalaiset fasistit

Hyvin ajankohtainen kirja on myös Suomalaiset fasistit. Fasismi-sanaa on alettu käyttää paljon suomalaisessa keskustelussa. Kirjassa kerrotaan, mistä suomalaisessa fasismissa oli kyse ja kuinka fasistisilla liikkeillä oli suuri vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan 1918-1944. Se sai kannatusta ja tukea elinkeino- ja yhteiskuntaelämässä hyvissä asemissa olleilta henkilöiltä

Tuhoava ihminen

Kuudes sukupuutto kuvaa elävästi ja vaikuttavasti luonnon monimuotoisuuden hiipumista ja osoittaa lukuisin esimerkein, että ihmisen vaikutus nykyisiin eliölajeihin on yhtä voimakas kuin maahan törmänneen asteroidin vaikutus oli dinosauruksiin.

Uusimmat tietokirjat: www.tiedonjano.fi

Katso myös tammikuussa ilmestyneet tietokirjat: http://www.tiedonjano.fi/tammikuu-2016/

fasistit