IMG_0132

Tiedon janon nuoret haastattelivat tietokirjailijoita

Tietokirjallisuus veti teltan täyteen.

Tiedon jano on tehnyt yhteistyötä KirjaKallion nuorten kanssa. Toukokuussa Helsingin Rautatientorilla pidetyissä Kevään kirjakarnevaali ja Maailman kirjat -tapahtumissa oli mukana myös Tiedon jano ja esiintymislavalla nähtiin joukko mielenkiintoisia tietokirjailijoita.

Nuoret toivomme jalkautuivat ennakkoluulottomasti Helsingin sydämeen ja tarttuivat mikrofoniin niin lavalla kuin kirjateltan ulkopuolellakin. Tuloksena syntyi raikkaita ja innostavia tietokirjahaastatteluita, jotka osoittavat että tietokirjallisuus on kaikkea muutakin tylsää ja puisevaa myös nuorten näkökulmasta.

Tiedon jano tarjoaa haastattelut nähtäväksi verkon välityksellä. Kimaran aloittaa Madventuresista tuttu Tunna Milonoff, joka on kirjoittanut tietokirjan Madventuresin maailmanselitys yhdessä Riku Rantalan kanssa.

https://www.youtube.com/watch?v=hWwgoh1BZjM

Suomen somalit on mainio tietokirja maamme tunnetuimasta, mutta silti tuntemattomasta maahanmuuttajayhteisöstä. Haastateltavina ovat kirjantekijät Eva Nilsson, Niklas Saxén ja Yusuf M. Mubarak.

https://www.youtube.com/watch?v=khkFsbhnaSQ

Hieman vakavamman aiheen äärelle johdattaa Matti Kääriäinen kirjallaan Kehitysavun kirous. Kehitysavun antaminen köyhille maille ei ole johtanut niihin tavoitteisiin, jotka sille alun perin asetettiin. Äärimmäinen köyhyys on häviämässä lähinnä sellaisissa maissa, joille kehitysapua ei ole annettu – vaikka virallinen propaganda toista väittääkin.

https://www.youtube.com/watch?v=Y3XMToXovjw

 

Teksti: Timo Kalevi Forss

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *