Tiedon janon nuorten fiiliksiä Maailman kirjoista

IMG_9765

Intensiivinen viikonloppu on nyt ohi. Päivystimme koko Tiedon janon porukan kanssa Maailma kylässä -festivaalien Maailman kirjat -teltassa, tarkemmin ottaen Amazon lavalla. Ajoittainen sade ei haitannut, kun oli telttan katto pään päällä ja kulttuurivieraita lavan täydeltä.

Petri Hiltunen ja Tuomas Rantanen
Petri Hiltunen ja Tuomas Rantanen

Lavalla oli niin haastatteluja kuin paneelikeskusteluja. Jälkimmäisistä mieleen jäi erityisesti sunnuntain Puhuvat kuvat – sananvapauskeskustelu. Siinä keskustelivat Petri Hiltunen, Ville Hänninen ja Tuomas Rantanen Iia Simeksen johdolla. Panelistit keskustelivat sarjakuvien vaikutuksesta yhteiskuntaan, pilakuvista ja siitä, missä menee raja hyvän ja huonon maun välillä.

Toinen erinomainen paneelikeskustelu oli lauantain ”Uutisia Afrikasta, konflikteja ja kehitystä”. Siinä keskustelivat Pekka Haavisto, Iina Soiri ja Arja Alho. Keskustelussa sivuttiin myös kehitysapua.

Pekka Haavisto
Pekka Haavisto

Kehitysavusta keskusteltiin myös sunnuntaina, kun Kehitysavun kirous -kirjan kirjoittanut Matti Kääriäinen saapui lavalle. Teltta oli pullollaan ihmisiä, kun Kääriäinen kertoi omista kokemuksistaan suurlähettiläänä ja siitä, mitkä kaikki asiat ovat huonosti kehitysavussa.

Larry Siems
Larry Siems ja Iia Simes

Ulkomaalaisista vieraista Amazon-lavalla nähtiin muunmuassa Nnimmo Bassey (NIG), Larry Siems (USA), Mihail Šiškin (RUS) ja Nadifa Mohamed (SOM). Bassey esiintyi Amazon-lavalla kahdesti: ensin paneelikeskustelussa ja sitten oman kirjansa, Kiehuva ja köyhtyvä Afrikka, tiimoilta. Larry Siems oli niin ikään kahdesti lavalla. Siems puhui tietojen keräämisestä, NSA:sta ja Snowdenista lauantaina ja sunnuntaina toimittamastaan kirjasta Guantanamon päiväkirja.

Syksy Räsänen
Syksy Räsänen

Suomalaisista vieraista erityisen mieleenpainuvia olivat Syksy Räsänen, Madventuresin Tunna Milonoff ja Tomi Astikainen. Räsänen keskusteli Bruno Jäntin kanssa Palestiinasta. Tunna Milonoff kertoi matkoistaan ympäri maailmaa ja samaa aihetta jatkoi myös Tomi Astikainen, joka matkusti neljä vuotta ilman rahaa ympäri maailmaa.

Tomi Astikainen
Tomi Astikainen

Tietenkin on myös mainittava pitkän linjan poliitikko, Ele Alenius. Kesäkuun viides päivä 90 vuotta täyttävä Alenius keräsi valtavasti yleisöä. Alenius kertoi niin urastaan, kuin Maailmankehityksen suuri käänne -kirjansa uutuuspainoksesta. Tässä on vielä lyhyt video Aleniuksesta:

TIEDONJANO – Ele Alenius

IMG_0132

Tiedon jano haluaa kiittää kaikkia lavalla pyörineitä, sekä kaikkia kuuntelijoita!

Lisää kuvia ja fiiliksiä voi tarkastella Tiedon janon Facebook-sivulta.

Teksti: Helmi Turunen
Kuvat ja videot ®Tommi Kokkonen


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *