fintiaanien-mailla

Heinä-elokuussa ilmestyi yli 90 yleistä tietokirjaa

Loppukesän aikana ilmestyi suomalaisilta kustantajilta yli 90 yleistä tietokirjaa. Ohessa muutamia poimintoja.

Puoli miljoonaa suomalaista syö mielialalääkkeitä. Silti masennus ei parane vaan kroonistuu, ja on yleisin diagnoosi ennenaikaisen eläköitymisen taustalla. Masennus – suuri serotoniinihuijaus kertoo kuinka masennuksesta tuli kansantauti? Onko lääkehoito varmasti paras vaihtoehto yksilön tai yhteiskunnan kannalta?

Elämäkertoja ja elämäntarinoita

Kirjailija Katja Ketun, valokuvaaja Meeri Koutaniemen ja toimittaja Maria Seppälän Finintiaanien mailla kertoo suomalaisten siirtolaisten ja Pohjois-Amerikan alkuperäisväestön jälkeläisten historian läpi kaivosten, kasinoiden ja reservaattien.

Jarno Paalasmaan Maailman parhaat kasvatusajatukset esittelee kasvatuksen historian parhaat oivallukset ja kiinnostavimmat elämäntarinat.

Quentin Tarantinosta, Paul McCartneystä, Jari Sillanpäästä, Larin-Kyöstistä, Helene Schjerfbeckistä, Eero Fredriksonista, Mascha von Heirothista, Tauskista, Sam Yaffasta ja Bull Mentulasta ilmestyivät elämäkerrat.

Antti Eskola, yli 80-vuotias professori kertoo vanhuudesta omakohtaisesti ja tutkijan silmin.

Mene metsään

Metsien kätkemä -luontoretkeilykirjassa tarinat, mytologia ja uskomattomat maisemat vievät matkalle Suomen kauneimpiin luontokohteisiin. Puiden salattu elämä kertoo uusista puihin liittyvistä tieteellisistä havainnoista.

heinä- ja elokuun tietokirjat löytyvät täältä: www.tiedonjano.fi