Tiedon jano Kuopiossa 28.8.-29.8.

Tiedon jano järjestää 28.8.-29.8. Itä-Suomen yliopiston tieteen päivien yhteydessä Kuopion torilla tapahtuman, jossa mukana tietokirjailijoita ja paikallisia runoilijoita. Tiedon jano -teltassa tarjolla laaja valikoima uutta ja vanhempaa tietokirjallisuutta. Kauppahallin Rosebud-kirjakauppa avoinna perjantaina klo 9-22.  Snellman-instituutti on paikalla kertomassa koulutustarjonnastaan.Kuopio postikorteissa -valokuvanäytös Tiedon jano -teltassa koko tapahtuman ajan. Myös lauantaina 29.8.tarjolla laaja valikoima uutta ja vanhempaa tietokirjallisuutta Tiedon jano -teltassa torilla ja kirjakauppa Rosebudissa Kauppahallissa klo 9-17, sekä Kaupungintalolla Itä-Suomen yliopiston Tieteen päivillä klo 15-17:15.

Tilaisuuden paikalliset järjestäjät ovat Kulttuuriosuuskunta Sataman Tarmo ja Pohjois-Savon Tietokirjailijat. Muutokset ja lisäykset mahdollisia, jopa todennäköisiä. Ajantasaista tietoa tapahtumasta löydät osoitteesta: www.facebook.com/events/135686470102736/

Ohjelma perjantaina 28.8. 18-22

18:00 Psykoterapeuttinen hoitosuhde, Duodecim 2015. Marko Lindberg, Olavi Louheranta, Kati Mustonen, Olli Salo, Jaakko Stenius (toim.)

Teoksessa tarkastellaan, miten psyykkisiä ongelmia ja niiden hoitamista voi ymmärtää yksilötasolla. Terapeuttinen työskentely keskittyy potilaan mielenmaailman salaisuuksien yhteiseen, vuorovaikutteiseen tutkimiseen. Kirjoittajat ovat Kuopiossa toimivia psykoterapeutteja. Kirjaa esittelemässä Olli Salo, psykologi, psykoterapeutti (YET).

18:45 Maailmanhistorian kukoistavimmat kaupungit, Into Kustannus 2015. Ari Turunen.

Miksi Aleksandriaan perustettiin kirjasto? Miksi Hangzhoussa virkamiehen piti osata kirjoittaa runoja? Miksi Amsterdam otti vastaan suuren määrän pakolaisia 1600-luvulla? Tietokirjailija Ari Turunen kertoo omana aikanaan kukoistaneiden kaupunkien kultakausista ja niiden vaikutuksesta yhteiseen kulttuuriperintöömme.

19:30 Toverit herätkää – Poliittinen laululiike Suomessa, Into Kustannus, 2015. Timo Kalevi Forss.

Kirjailija Timo Kalevi Forss kertoo poliittisen laulun tarinan 1900-luvun alun työväenlauluista nykypäivään 2010-luvun näkökulmasta, unohtamatta historiallisia ja aatteellisia taustoja.

20:15 Runoustietokilpailu, vetäjänä Veijo Tarukannel

21:00 Elokuva: Mies joka menetti kaiken

Dokudraama jokiravun puolesta. Rapututkija, dosentti Japo Jussila on paikalla kertomassa jokiravun suojelusta ja vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Marko Lindberg, Olavi Louheranta, Kati Mustonen, Olli Salo, Jaakko Stenius (toim.): Psykoterapeuttinen hoitosuhde

psykoterapeuttinen-hoitosuhde

https://verkkokauppa.duodecim.fi/6518.html

Timo Kalevi Forss: Toverit herätkää – Poliittinen laululiike Suomessa

TKF_TOVERIT_HERATKAA_kansi

Toverit herätkää (Into, 2015)  kertoo poliittisen laulun tarinan 1900-luvun alun työväenlauluista nykypäivään. Kirjailija Timo Kalevi Forssin haastateltavina ovat 1970-luvun keskeiset tekijät Kaj Chydenius, Pekka Aarnio, Sinikka Sokka, Atte Blom, M. A. Numminen, Eero Ojanen, Mikko Perkoila ja moni muu. Forss ruotii musiikkia ja sanoituksia 2010-luvun näkökulmasta, unohtamatta historiallisia ja aatteellisia taustoja. Myös myöhempien sukupolvien edustajat, kuten Eppu Normaalin Mikko Saarela ja räppärit Paleface ja Rauhatäti, kertovat poliittisen laululiikkeen vaikutuksesta musiikkiinsa.

http://www.intokustannus.fi/kirja/toverit_heratkaa/

 

Ari Turunen:  Maailmanhistorian kukoistavimmat kaupungit eli miten erilaisuuden sietäminen synnyttää vaurautta ja sivistystä

maailmanhistorian_kukoistavimmat_kaupungit__1436955180
Miksi Aleksandriaan perustettiin kirjasto? Miksi Hangzhoussa virkamiehen piti osata kirjoittaa runoja? Miksi Amsterdam otti vastaan suuren määrän pakolaisia 1600-luvulla? Miksi Isfahan oli maailman monikulttuurisin kaupunki?

Maailmanhistorian kukoistavimmat kaupungit loihtii lukijan mielikuvitukseen yhdeksän kaupunkia, jotka omana aikanaan kukoistivat taloudellisesti, tieteellisesti ja taiteellisesti, koska ne sietivät erilaisia ihmisiä ja ideoita. Lukujen lopussa kerrotaan, miksi ”kultainen kausi” päättyi ja minkälaisen kulttuuriperinnön se jätti maailmaan.

Aihe on ajankohtainen, varsinkin kun Suomessa ja muissa Pohjoismaissa keskustelu maahan­muuttopolitiikasta on saanut koventuneita sävyjä ja samalla ollaan huolestuneita innovaatioiden ja osaavan työvoiman ja rahan vähyydestä sekä väestön vanhenemisesta. Suvaitsevaisuus poikkiteloisille mielipiteille, kritiikille ja vähemmistöille takaa elinvoimaisuuden ja poliitikkojen peräänkuuluttaman kilpailukyvyn.

http://www.intokustannus.fi/kirja/historian_kukoistavimmat_kaupungit/